25 Mayıs 2010 Salı

KABAK DOLMASI


Malzemeler
4-5 adet dolmalık kabak
1 su bardağı pirinç
2 ortaboy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
yarım demet maydanoz
7-8 dal dereotu
15-20 taze nane yaprağı
2 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Tuz,pulbiber,kimyon.
Yapılışı
Kuru soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı ince kıyalım ve yarım çay bardağı sıvıyağda soteleyelim,sotelenen soğanlarımıza 1 çay kaşığı kimyon,tuz,karabiberi ekleyip iyice yıkadığımız pirinçleri ekleyelim ve 1-2 dakika kavurup ocaktan alalım.İnce kıydığımız maydanoz,dereotu,nane yapraklarını,yarım limonun suyunu ve 2 tane rendelenmiş domatesi de ekleyip karıştıralım, kapağını kapatalım.Kabakların dışlarına çatalla şeritler yapalım (şekiller vermek için aparatım olmadığı için, ben çatalla yapıyorum,isterseniz bıçaklada soyabilirsiniz) kabakların içlerini boşaltalım ve çevresine bıçakla delikler yapalım ki pirinçlerimiz güzel pişsin.Kabaklarımızı hazırladığımız içle dolduralım,tencereye yerleştirelim,üzerlerine domateslerden kapak yapalım 3 su bardağı su, yarım çay bardağı sıvıyağ ve tuz ekleyip pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder