16 Mayıs 2010 Pazar

Jöleli Muhallebi

Jöleyi ikinci deneyişim.. İlkinde jöleyi bir cheesecake yaparken kullanmış ve tarife sadık kalmak hüsranla sonuçlanmıştı. Neyse, bu başka bir yazının konusu olacak.. Bu sefer işimi sağlama alıp jöleyi muhallebi ile denedim.

Jöle için;
Bir kasenin içine boşalltığım toz jölenin üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırdım ve 1 su bardağı soğuk su ekledim. Karışımı kup ve kaselere paylaştırıp oda sıcaklığına gelince katılaşana kadar buzdolabında beklettim.

Muhallebisi için buradaki tarifi kullandım. Muhallebiyi pişirip iyice ılındığında jölenin üzerine döktüm.

Not: Jöle altta muhallebi üstte olduğu için, muhallebiyi dökerken çok sıcak olmamasına dikkat edin. Aksi halde muhallebinin sıcağı jöleyi sulandıracaktır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder