26 Mayıs 2010 Çarşamba

Şehriye Pilavı



















Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
Yapılışı
Sıvıyağ ve şehriyeyi pilav tenceresine alalım ve şehriyeyi kavuralım.
Şehriye kavrulduktan sonra tereyağı ekliyelim.
Biberleri doğrayıp ekliyelim biraz kavuralım.Kabuğu soyulup küp doğranan domateside ilave edelim salçayıda ekleyip kavuralım.
Ardından 3 subardağı sıcak suyu ekliyelim tuzunuda ayarladıktan sonra kısık ataşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder