29 Mayıs 2010 Cumartesi

Patlıcanlı Pilav

İlk defa denedim ve çok beğendiğim bir pilav oldu. Patlıcanları kızartma faslı haricinde oldukça pratik.. Soğuk yendiği için bu sıcak havalara da uygun oldu.

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 kg. bostan patlıcanı
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı tuz
2 küp şeker
1 demet dereotu
sıvıyağ

1. Patlıcanların kabuklarını alaca soyduktan sonra küp küp kesip tuzlu suda 15 dk. bekletin. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın ve fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlunun üzerine alın.
2. Soğanı küp küp doğrayıp az yağda çevirin. Pirinci ilave edip 2-3 dk. kavurun ve içine tuz ile şekeri ekleyin. Tahta kaşıkla pirinçleri düzleyin ve üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Orta ateşte su köpük köpük olana kadar pişirin. Ateşin altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin.
3. Patlıcanları ve ince ince kıdığınız dereotunu pilava ekleyin. Servis tabağına alıp ılınınca buzdolabında soğutun. Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun!

Not: Pilavı yaparken soğanı kavurduğum yağa ek olarak başka yağ eklemedim zira kızartılan patlıcanlar da pilava bir miktar yağ bırakıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder