24 Mayıs 2010 Pazartesi


SOSLU TAVUK

Sevgili arkadaşım tülinde görmüştüm bu tarifi,bizde tavuk çok sık yenmediği için değişik tarifler uyguluyorum bende.Arkadaşım sitesinde en çok suyunu seveceksiniz demiş,gerçekten öyle tavuğun sosu nefisti.Hepinize güzel bir hafta diliyorum.
MALZEMELER
6 adet baget (ben tüm tavuğu parçaladım)
3-4 adet patates
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Tavuğu parçalayıp iyice yıkayalım ve tencereye koyalım,üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle yarı kıvamda haşlayalım.15 dakika sonra soyup,ufak doğradığınız patatesleri ilave edelim .Tuz ve karabiberi de ilave ederek iyice pişirelim.Diğer tarafta 2 yemek kaşığı unu 2 su bardağı su ile karıştırın ,yumurta sarısı ve bir limon suyunu da ekleyerek kaynamakta olan yemeğe döküp,karıştıralım.Eğer fazla koyulaşırsa biraz daha su ilave edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder