19 Mayıs 2010 Çarşamba

 ÇİKOLATALI PASTA 

Bu da benim Anneler Günü pastam arkadaşlar evet anneminki kadar gösterişli olmadı.İki gün üst üste pasta yapınca,birde pazar günü tüm aile fertleri evde olunca çok uğraşacak vaktim olmadı açıkçası.Annemin pastasını yaparken pastaban ve krema ölçülerini fazla kullanıp iki tane yapmıştım,iyiki öyle yapmışım yoksa kesin pasta yapmaya üşenecektim :) Allah isteyen tüm kadınları Annelikle taçlandırsın.
Bu tarifimi canım arkadaşım papatyam'ın ev sahibeliğini yaptığı "hobidünyam woman forum yemek etkinliği "4" pastalar ve kekler "  etkinliğine gönderiyorum,kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
  • Pastaban için
  • 4 yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım kabartma tozu
  • 1 vanilya
Kreması için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao (silme)
  • 1 küçük paket bitter (40 gr.)
  • 1 yemek kaşığı margarin
Çikolata ganaj için
  • Yarım çay bardağı krema
  • 40 gr. bitter çikolata
  • 40 gr. sütlü çikolata
Süslemek için
  • Ülker haribo marshmalow
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım (aslında bu aşamada,yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpmak gerekiyor ama ben biraz tez canlılık yapıyorum :) sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağladığımız kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca ikiye bölelim.Mümkün olduğunca pastabanı önceden yapıp streç filme sarıp 1 gün bekletin.Gerçi bu bende çok mümkün olmuyor,kafama esince kalkıp yapıyorum :)
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım,çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip çikolata ve margarini ekleyelim.Margarin eriyince ocaktan alalım.
1 su bardağı sıcak su yada süte bir tatlı kaşığı nescafe koyup pastabanımızın iki parçasını da ıslatalım. Pastabanın alt parçasını servis tabağımıza alalım,kremamızı döküp eşit şekilde yayalım,üst parçasını da yerleştirelim.
1 su bardağı sütle krem şantimizi yapalım ve pastamızın çevresine krema torbasıyla yada krema şırıngasıyla sıkalım.(Bunlar yoksa şantiyi buzdolabı poşetine alalım,köşesinden küçük bir delik açalım ve sıkma işlemini yapalım)
Diğer tarafta kremamızı büyük bir cezveye yada küçük bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtalım,ocaktan alalım içine bitter ve sütlü çikolatayı kıralım.Karıştırarak hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Ilık hale gelene kadar bekleyelim ve pastanın üzerinde bıraktığımız boşluğa dökelim.
Üzerini süslemek için ülker hariboları fırında ısıtarak biraz yumuşatalım,tezgaha bir miktar pudra şekeri dökelim,üzerine yumuşayan haribolarımızı alalım,hariboların üzerine de pudra şekeri döküp merdane ile açıp şekillendirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder