25 Mayıs 2010 Salı

PATLICANLI KUZU ETLİ(taze kekikli) KUŞ YUVASI




PATLICANLI KUZU ETLİ (taze kekikli)KUŞ YUVASI

Malum diyetim hala bitmedi ama bu arada patlıcanlar domatesler bollaştı ya şöyle nefis bir patlıcan kebabı yapayım dedim,kızartma yapamıyorum diye patlıcan kebabı yiyemezmiyim değil mi?
İşte çözümü:
Patlıcanları uzunlamasına ince dilimledim,tuzladım,acı suyu çıkınca yıkayıp süzgece aldım,
Fırça yardımı ile çok az miktarda zeytinyağını patlıcanlara sürdüm ve yağsız tavada yarı kıvamda pişirdim, RESİM-1
Kuşbaşı kuzu etini kısa süre pişirdim,içine doğranmış soğan,domates,yeşil biber ve 1 kaşık kadar zeytinyağı koyup birlikte kavurdum,tuz,karabiber,taze kekik ilave ettim,
Patlıcan dilimini rulo yapıp dibine 1 dilim domates koyup fırın tepsisine yerleştirdim RESİM- 2
Ruloların içine etli karışımı yerleştirdim RESİM-3
Salça ve sıcak suyu karıştırıp patlıcanların üstüne döktüm RESİM-4
En son tereyağı konması iyi olur lezzetini artırırdı ama bana yasakL
Sonuç mükemmel bir lezzet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder