18 Mayıs 2010 Salı

TAZE YAPRAKLA ZEYTİNYAĞLI SARMA




TAZE YAPRAKLA ZEYTİNYAĞLI SARMA
P.D.Ç.S.ETK.60 GELİBOLU17 GÜLCANA GELSİN
BAHARIN GELMESİYLE HER YER YEMYEŞİL OLDU,RABBİMİN cc İZNİYLE KURUYAN TOPRAK TEKRAR YENİDEN DİRİLİP ÜSTÜNDEKİLERE HAYAT VERDİ YAPRAKLAR ARDINDAN MEYVELERLE YERYÜZÜ ZENGİNLEDİ SÜSLENDİ SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN
ASMA YAPRAKLARI DA BANA LÜTFEN BİZİ TOPLA DEYİNCE BEN DE BU MEVSİMİN İLK SARMASINI YAPTIM
İNANIN ÇOK LEZZETLİ OLDU YALNIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTASI VAR: YAPRAKLARIN İLLA DA DALINDAN TEK TEK KOPARILMASI GEREKİYOR:)))))
MALZEMELER:
TAZE ASMA YAPRAĞI,
PİRİNÇ,
İNCE KIYILMIŞ TAZE SOĞAN,
DOMATES RENDESİ(hala geçen yaz döneminde hazırladığım domates rendesini kullanıyorum)
DOMATES SALÇASI,
MAYDANOZ,
DEREOTU,
TAZE NANE,
BİTKİSEL TUZ,
ZEYTİNYAĞI
TUZ,
KARABİBER,
KİMYON,
YENİBAHAR
YAPRAKLAR ÇOK TAZE OLDUĞU İÇİN HAŞLAMADAN KISA SÜRE KAYNAYAN SUYA ATILIR VE ÇIKARILIR
İÇ MALZEMELER ÇİĞDEN HAZILANIR VE YAPRAKLAR SARILIR
TENCEREYE (dağılmamaları için)HEPSİ İÇE MERKEZE DOĞRU SIRALANIR,{{RESİM2}}
YAPRAKLARIN SAPLARINI KOPARDIM AMA ATMADIM EKŞİMSİ LEZZETİNİ VERMESİ İÇİN TENCERENİN ORTASINA KOYDUM
EN ÜSTÜNE DENK GELECEK BÜYÜKLÜKTE ISIYA DAYANIKLI BİR TABAK KONUR{{RESİM3}}PİRİNÇ ÖLÇÜSÜNDE SICAK SU KONUR,
ÖNCE ORTA SONRA YAVAŞ ISIDA SUYUNU ÇEKENE KADAR KAYNATILIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder