24 Eylül 2009 Perşembe

YOĞURT MAKİNASINDA YOĞURT YAPMA

Annem (kayınvalidem)yıllar önce Almanyadan getirmiş bu yoğurt yapma makinasını,markası AEG sanırım bu marka artık yok bile :) kendisi hiç kullanmamış.İkizlerimin doğumundan sonra ben bardaklarda yoğurt yapmaya başlamıştım ki annem bir gün gelirken bu makinayı çıkarmış depodan kutusuyla bana getirdi ama kullanma kılavuzu falan yok.Bir iki denemeden ve araştırmadan sonra harika yoğurtlar yapmaya başladım.İkizlerim büyüdü şimdi küçük kızım Feyza için yoğurt yapıyorum.Yoğurt makinası kime niyet kime kısmet değilmi.Makinemin üzerinin kapağı var ama fotoğrafını çekeceğim için kapatmadım.Benim yoğurt makinem küçük kavanozlardan oluşuyor ama yoğurt makinalarında mantık aynıdır.
Dışardan yada pastörize süt alın ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın.
1 kg.ya 1 yemek kaşığı kase yoğurdu ayarlayın.
Sütünüze serçe parmağınızı değdirin,parmağınız yanmasın ama sütün sıcaklığını hissedin.1 kg.ya 1 yemek kaşığı kase yoğurdunu bir kaseye koyun sütten bir miktar alıp sulandırın ve süte ekleyin,iyice karıştırın.Sütünüzü yoğurt yapma makinenizin haznesine koyun,kapağını kapatın ve makinenizi çalıştırın 3 saat bekledikten sonra,yoğurdunuzu buzdolabına koyun.Bir gün beklerse daha iyi olur ama 4-5 saatte yeterli oluyor.
Afiyet olsun

3 yorum:

  1. KAPAKTAKİ DÜĞME NE İŞE YARIYOR ACABA ?

    YanıtlaSil
  2. Bütün bunları ben yapacaksam makine ne işe yarıyor

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten güzel bir yoğurt makinası. 1980 den beri kullanıyorum.Kapağı çatlasa da hâlâ çalışıyor .Benim için çok kıymetli.

    YanıtlaSil