9 Eylül 2009 Çarşamba

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Blogumda hiç sütlü tatlı yok arkadaşlar,üstelik çocuklarım ve eşim çok severler ve çokta sık yapılır.Blogda olmamasının nedeni şöyle ; Blog sahibi arkadaşlarım bilirler beyaz renkleri (yoğurt, krem şanti,sütlü tatlılar) fotoğraf makinesiyle akşam çekmek zordur,ya ortamın ışığı az gelir ve makine inat eder çekmez yada flaş patladığında parlar ve fotoğrafın ne olduğunu bile anlayamazsınız.Pastalarda bir kaç kez bunu yaşadığım için şimdi pastayı yapar yapmaz çekiyorum fotoyu ama sütlü tatlıları sanırım biraz ihmal ettim :) Acaba benim makinedemi bir sorun var diye düşündüğüm de oluyor bazen.
Malzemeler
  • 1 lt.süt (5 su bardağı)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
Yapılışı
Bir tencereye yarım paket margarini koyalım ve tencereyi ocağa alalım,margarin eriyince unu ilave edip kısık ateşte çırpma teliyle karıştırarak 5 dakika kavurup ocaktan alalım.Ara ara karıştırarak ılık hale getirelim,pirinç unu,şeker,vanilya ve sütü ekleyip karıştıralım ve ocağa alalım,kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.Ilık hale gelince mikserle 4-5 dakika çırpalım,geniş bir borcam kaba alalım ve dolapta soğuyunca servis edelim.
Tavuk göğsünü rulo yapıp servis etmek isterseniz,toz haline getirilmiş bisküi ve fındık karışımını fırın tepsisine serpip tepsinin zeminini kaplayalım ve muhallebimizi dökelim.Soğuduktan sonra uzunlamasına kesip rulo şeklinde saralım ve servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder