16 Temmuz 2013 Salı

ŞEFTALİ ŞERBETİ

Malzemeler
2 litre su
4 adet şeftali
1,5 su bardağı şeker
1 adet limon
1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı
Tencereye şeker ve su alınır kaynamaya bırakılır
Şerbet kaynamaya başlayınca soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliler ve çubuk tarçın eklenir
Şeftaliler yumuşayınca limon suyu eklenir bir iki taşım daha kaynatılır ocaktan alınır
Şerbetin içindeki tarçın çıkartılır blendırla şeftaliler püre haline getirilir ve süzgeçten geçirilir
Hazırlanan şerbet oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırılır soğuk servis edilir
Not:Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre artıra bilir veya azalta bilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder