30 Temmuz 2013 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ


Bu günkü tarifim İftar soframız için yaptığım haşhaşlı revani  tarifi evdekilerde çok beğendi tekrar yapılması için ısrar edildi mutlaka denemenizi tavsiye ederim...
Tarifi sevgili Aslıdan aldım hafif,lezzetli ve kolay bir tatlı...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 su bardağu süt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
2,5 bardak toz şeker
3 bardak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 poşet krem şanti
400 ml süt kullandım(sütü biraz azaltarak kullanırsanız sonuç daha iyi olur)
 Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırptım önce sıvı malzemeleri ekledim hafif çırptım daha sonra kuru malzemeleri ekleyip biraz daha çırptım en son haşhaşı ekleyip çırptıktan sonra  yağlanmış dikdörtgen büyük borcama döküp ısıtılmış fırında pişirdim soğumaya bıraktım.
Şerbet için şeker ve suyu yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekledim bir taşım daha kaynatıp ocaktan aldım....
 4-5 dakika beklettikten sonra soğuyan kekin üzerine sıcak şerbeti döktüm.
Kek şerbetini çekip soğuyunca üzerine önceden sütle çırpıp hazırladığım dolapta beklettiğim şantiyi sürdüm...
Tatlıyı dolapta dinlendirdikten sonra servis yaptım..
Afiyet şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder