26 Temmuz 2013 Cuma

etimek, vişne şeftali ,karemel li tavuk göğsü








MALZEMELER
MUHALLEBİSİ
1 Litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin
1 paket vanilya

VİŞNE PELTESİ İÇİN
2 su bardağı vişne suyu
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nışasta
KARAMELİ İÇİN
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek
YAPILIŞI
Etimekler borcama dizilir, 1 su bardağı şeker tavada  çok yakmadan kremalize olması beklenir,  üzerine soğuk su dökülerek şeker eriyene kadar kaynatılır,şerbet kıvamına gelince  ateşten alınır,etimeklerin üzerlerine dökülür.
Muhallebisi içinUn ve margarin kavrulur. Sırasıyla süt, vanilya ve şeker eklenip muhallebi kıvamına getirilir. mikserle beş dakika çırpılıp  hazırlanan muhallebi  etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayılır.3 yemek kaşığı hindistan cevizi muhallebinin üzerine serpilir.Şeftaliler dilimlenip yerleştirilir.
Peltesi için 2 su bardağı vişne suyu şeker ve  nışasta pişirilir, muhallebinin üzerine yerleştirilip soğumaya bırakılır, bir gün dinlenirse daha güzel oluyor, buzdolabında enaz 4-5 saat beklemesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder