KIYMALI YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
Harika bir lezzeti ve bol şifası olan mercimek yemeğini kıymalı, pul biberli ve yaz güneşinde kurutulmuş acılı biberle pişirip yemeyi çok seviyoruz,
sebebini bilmiyorum ama bu yemek bana kış mevsimini hatırlatıyor, çocukluğumda babamın bu yemekle birlikte mutlaka soğan yemek istemesi gözümün önünden gitmiyor:)))))
Soğan kıyma,domates rendesini (yazdan hazırladığım) zeytinyağı ile kavurup
sıcak su,az haşlanmış mercimek, kuru biber,az tuz ve şeker ilavesi ile kısa süre kaynattım
MERCİMEĞİN FAYDALARI:
lifli ve bol proteinli bir besin maddesidir,
başta B vitamini ve DEMİR olmak üzere KALSİYUM, MANGANEZ, SODYUM, BAKIR,ÇİNKO ve FOSFOR mineralleri açısından da zengindir
besin değeri oldukça yüksektir,
vücuda ve zihne güç verir,
bağışıklığı kuvvetlendirir,
gözlere faydalıdır,
enerji verir yorgunluğu giderir,
kansızlığa faydalıdır,
anne sütünü artırır,
kandaki kollestrol oranını düşürür,kan akışını hızlandırır,
kalp ve damar hastalıkları ve şeker hastalığından korur,
kalp krizi riskini azaltır,
bağırsakları çalıştırır,kabızlığı önler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder