19 Ocak 2011 Çarşamba

MUZLU PUDİNGLİ KEK




MUZLU PUDİNGLİ KEK


3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı(orta boy) fındık yağı,
1 çay bardağı süt,
2 su bardağından 1 parmak eksik un,
1 paket muzlu puding,
1 paket kabartma tozu

Oda sıcaklığındaki yumurtalar köpürene kadar çırpılır,
Şekerle birlikte iyice çırpılır,
Yağ,süt ilave edilir biraz daha çırpılır,
Muzlu puding(toz olarak)ilave edilir,
Un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilirkaşıkla karıştırılır,
Kalıba dökülen kek karışımı önceden ısıtılan 170 c fırında pişirilir
NOT: UN MİKTARI YUMURTALARIN BÜYÜKLÜĞÜNE VE ÖLÇÜ OLARAK KULLANILAN BARDAKLARIN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE AZALTILIR VEYA ÇOĞALTILIR,
FIRIN SICAKLIĞI HER FIRINA GÖRE FARKLILIK GÖSTEREBİLİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder