20 Ocak 2011 Perşembe

SEBZELİ SULU KÖFTE

Çok lezzetli , vitamin deposu bir tarif vericem bu gün.Soğuk kış günlerinde yapıp içinizi ısıtabilirsiniz.

MALZEMELER:

350-400 gr.kadar kıyma
1 adet kurusoğan
2 yemek kaşığı pirinç
3 adet havuç
3 adet patates
3 yemek kaşığı un
tuz
karabiber
4 kaşık kadar sıvıyağ
pişirmek için 1,5 litre kadar su

YAPILIŞI:

Kıymayı bir kaba koyun içine soğanı rendeleyip ,pirinç,tuz ve karabiberi ilave edip bir güzel yoğurun.Fındıktan biraz büyük köfteler yapın.Unlu tepsiye köfteleri dizin her taraflarını una bulayın yarım saat kadar dinlendirin.Diğer tarafta havuç ve patatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın.Bir tencereye sıvıyağ koyun patates ve havucu katın biraz çevirin suyu ekleyin su kaynayınca köfteleri katın pişmeye bırakın.Köftleri ikiye keserek içlerine bakarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz renk farkı yoksa pişmiş demektir ,sebzelerde pişmişse altını kapatın sıcak sıcak servis edin.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder