26 Ocak 2011 Çarşamba

KARNIBAHAR ÇORBASI


Soğuk,yağmurlu bir İstanbul gününden herkese merhaba

İçinizi ısıtacak nefis bir çorbayla geldim bugün.Ben karnıbaharın tamamını kullanarak yaptım çorbamı kalabalık değilseniz yarım karnıbaharlada yapabilirsiniz.

MALZEMELER:

1 adet orta boy karnıbahar
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 kutu krema (200ml.)
tuz ,karabiber
1,5 lt. kadar su

üzeri için:

1 tatlı kaşığı tereyağ
kırmızıpulbiber

YAPILIŞI:

Tereyağ ve sıvıyağı bir tencereye alın ,yağlar eriyince unu katın bir kaç dakika kavurun.Suyu ilave edin karnıbaharları ,kremayı katın tuz ve karabiber ekleyip pişmeye bırakın.Karnıbaharlar yumuşayınca blenderden geçirin.Bir tavada kızdırdığınız tereyağ ve kırmızıpulbiberi ekleyin.
İsterseniz bunu çorbayı kaselere servis edipte dökebilirsiniz.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder