20 Ocak 2011 Perşembe

terbiyeli kereviz nasıl yapılır


Terbiyeli yemek nedir, yemeklerin suyunu çeşitli malzemeler kullanarak koyulaştıma işlemine terbiye denir. Terbiye işlemi çorbalar dahil, gerek duyulan bütün sulu yemek çeşitlerine uygulanır. Yemeğin terbiyesi için ana malzeme olarak un, bütün yumurta veya yumurta sarısı kullanılır. Terbiye için tek başına un kullanmakta yeterlidir. Bu tercih tamamen kişinin isteğine bağlı. Kereviz yemeği ağır ateşte, yani kısık ateşte yarım saat içerisinde pişer. Eğer kereviz içerisine bezelye katmak isterseniz "çiğ veya donmuş" yemeğin pişme süresini 10 dakika uzatmanız gerekir. Tarifim, zeytinyağlı terbiyeli kereviz yemeği ile ilgilidir. Sultan, arada bir terbiyeli kereviz yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo kereviz
bir havuç
bir patates
beş küçük soğan
bir bardak dondurulmuş iç bezelye
bir çay bardağı zeytinyağı
bir yemek kaşığı silme un
bir yumurta sarısı
üç diş sarımsak
bir çay kaşığı toz şeker
yarım limon suyu
maydanoz
tuz

Yapılması
kerevizi, patatesi, havuçu soyun, iri parçalara bölün
soğanı soyun, maydanozu doğrayın
terbiyesi,
bir kap içinde yumurta sarısı ile un'u çırpın
üzerine 3 bardak soğuk su, 1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz şeker koyun, yarım limonu sıkın ve karıştırın.
tencere içine kereviz, havuç, sarımsak, patates ve soğanları dizin,
ardından bezelyeyi serpin,
üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını ve terbiyeyi gezdirin.
tencere kaynadıktan sonra, kapağını kapatın.
ağır ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
ardından, üzerine maydanozu serpin,
ve gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder