31 Ocak 2011 Pazartesi

PROFİTEROL



Malzemeler:

Hamuru için
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125gr margarin
  • 3 adet yumurta
İç kreması için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı sos için
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

Öncelikle iç kremasını hazırlamanızda fayda var, siz hamuru yaparken soğumuş olur. Kremanın bütün malzemelerini tencereye koyun, kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika sonra ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Profiterol topları için suyu ve margarini tencereye koyup, eritin. Eriyince üzerine unu koyup devamlı karıştırın. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın, biraz soğumasını bekleyin.
Yumurtaları teker teker kırıp hamura yedirin. Yağlanmış tepsiye kaşık yardımıyla fındık büyüklüğünde dizin (ben biraz daha büyük yaptım topları).
Hamurlar kabardığı için aralıklı dizmenizde fayda var. 170derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.
Pişme sırasında fırının kapağını açmayın, hamurlarınız sönebilir.
Çikolata sosu 2 su bardağı süt ile pişirin, kaynayıp kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Toplar pişip soğuduktan sonra içlerini krema ile doldurun.

Çikolata sosunu servis yaparken üzerine dökmenizde fayda var, çikolata sosu döktükten sonra uzun süre bekletirseniz toplar yumuşar.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder