28 Haziran 2010 Pazartesi

yoğurtlu yumurtalı taze fasulye kavurması

Çevremdeki insanlar bilir, çeşit olarak fazla sayıda yemek yaparım. O kadar güzel yemekler arasında, hangi yemekleri sevdiğim sorulduğunda verdiğim cevap karşımdaki kişiyi hayrete düşürür. Önce sözlerime pek inanır görünmez, sonra bir kaç şahit bulur sözlerimin doğruluğuna dair, daha fazla hayrete düşer. Örneğin; sevdiğim yemeklerden bir tanesi de taze fasulye kavurması. Tarifim dışında, başka bir fasulye kavurmasına dönüpte göz ucu ile dahi bakmam. Elbette, bu yemek taze yumurta, Trabzon tereyağı ve taze yoğurt ile yapılması gerekir. Ve ayrıca, fasulyeler yumurta ile karıştırılırken azami hassasiyet gösterilmeli ki, fasulyeler cam macunu olmasın. Kim sevmez bu özellikte fasulye kavurmasını. İşte Sultan, yoğurtlu, yumurtalı, taze fasulye kavurmasını her zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo taze fasulye
bir kaşık tereyağ
dört yumurta
sarımsak, yoğurt, tuz

Yapılması
fasulyeleri ayıklayın, yıkayın ve doğrayın
sarımsaklı yoğurtu hazırlayın
fasulyeleri buhar sepetinde ya da, tencere de
yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
tereyağını eritin, köpürmeye başlayınca
üzerine yumurtaları kırın, karıştırarak pişirin
ardından, fasulyeleri katın ve karıştırın
tuzunu ayarlayın
sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder