30 Haziran 2010 Çarşamba

yoğurtlu pazı sapı

Pazı yemeği yaparken pazının yaprakları kullanılır, sapları ayrılır. İki demet pazı yaklaşık 1 kg. gelir. İki demet pazının yaprakları ile sarması ya da yemeği yapılırsa geriye 300 gram kadar sapı kalır. Pazı sapı ile salata, kavurma, çorba ve hatta turşu yapılabilir. 300 gram pazı sapı ile ancak salatası veya kavurması yapılabilir. Pazı sapı sade ya da yumurta ile kavrulabilir. Sultan; yoğurtlu, yumurtalı, pazı sapını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
300 gram pazı sapı
iki yumurta
üç kaşık zeytinyağı
bir diş sarımsak
bir bardak yoğurt
karabiber, tuz

Yapılması
pazı saplarını kuşbaşı doğrayın,
yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün ve sıkın
sarımsaklı yoğurtu hazırlayın
tava içerisinde zeytinyağını ısıtın,
üzerine pazı saplarını, karabiber ve tuz'u ilave edin
pazı saplarının bıraktığı su uçuncuya kadar kavurun
ardından, üzerine yumurtaları kırın ve karıştırın
yumurta piştikten sonra, kavurmanızı yoğurtla servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder