23 Haziran 2010 Çarşamba

patlıcan silkme nasıl yapılır


Patlıcan silkme, patlıcanın susuz pişen oldukça lezzetli bir yemeği. Adı üzerinde, patlıcan silkme tencere silkelenerek, yani ara da bir sağ sola sallanarak pişirilen bir yemek. Bu yemekte su kullanılmıyor. Sadece içerisine katılan malzemelerin kendi suyu ile pişiyor. Tercihinize göre, yemek içerisine arzu ettiğiniz baharatı ilave edebilirsiniz. Sultan, patlıcan silkme yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo patlıcan
bir iri soğan
üç domates
dört diş sarımsak veya fazlası
üç sivri biber
altı kaşık zeytinyağı
karabiber, pul biber, kimyon
tuz

Yapılması
patlıcanları soyun, şerit dilim doğrayın ve tuzlu su içinde bekletin
domatesi, soğanı, biberi irice parçalara bölün,
sarımsakları soyun ve bütün bırakın
patlıcanları tuzlu sudan çıkarın süzün, sıkın
ve soğan, domates, biberlerle birlikte bir kap içine alın
üzerine baharatları ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin
ardından güzelce karıştırın, tencereye zeytinyağını koyun
üzerine malzemeleri ilave edin ve diş sarımsakları serpiştirin
tencereyi kapatın ve ocak üzerine alın,
ocağı en kısık alev ayarında çalıştırın ve saata bakın
60 dakika süre sonunda yemeğinizi ocaktan alın, servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder