28 Haziran 2010 Pazartesi

KARADUT ŞURUBU,ŞERBETİ,SUYU




KARADUT ŞURUBU
İşte tam şimdi zamanı:) hafif mayhoş tadıyla sıcak havalarda doğal serinletici olan,içinde katkı maddesi bulunmayan, temiz, lezzetli ve çook şifalı karadut şurubu hazırlamanın ve içmenin zamanı geldi
Akçay pazarında kaz dağlarından Türkmen kadınlarının toplayıp sattıkları ekşi karadutları şifa niyetiyle satın aldık,fazla bekletmeden hemen değerlendirdim,
Dibine süzülen koyu renkli ve kıvamlı suyunu az su ilavesiyle kaynattım az miktarda şeker ilave ettim(şeker miktarı tamamen zevke ve sağlığa bağlı)soğuyunca cam şişeye koyup buzdolabında soğuttum,içerken kıvamı koyu gelirse soğuk su ilave etmekte fayda var,
TAVSİYE:
Çok sıcak bir havada içine bol buz atılmış karadut şurubu(suyu),(şerbeti) harika gidiyor:)) bir de yanında resimdeki benim yaptığım gibi acı badem ezmesiyle olursa mmmmmmmmmmmm
Karadut reçeli tarifim yakında:))
KARADUTUN FAYDASI:
karadutun kaynatılması ile elde edilen sıvı ağız ve boğaz antisepsisinde, diş eti iltihapları için çok etkilidir.
-Karadut çok güçlü bir antioksidan içermektedir.Antioksidanlar da bağışıklık sistemini güçlendirir,Kalbi koruyan ve yaşlanmayı geciktiren etkileri vardır.
-Karadut yorgunluk durumunda çok faydalı. Çünkü halsizliğe derman olurken, yorgunluğu da yok ediyor. Aynı zamanda uykusuzluğa da çare oluyor.
-Karadut kan basıncını düşürüyor, sindirim sistemindeki rahatsızlıkları da yok ediyor. Mide salgısını artırdığı tespit edilmiştir.
-Saçların ve özellikle de dişlerin güçlenmesi için mutlaka bol bol karadut tüketin. Saç ve diş dostu olarak biliniyor.
DUT: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür. Mide ve bağırsakları rahatlatır. Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarına iyi gelir.
Dut dünyanın en ekolojik ürünlerinden biri olarak sayılıyor. Dut, kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder