19 Haziran 2010 Cumartesi

havuçlu ezme bezelye çorbası

Ezme bezelye çorbasının başka bir tarifi, havuçlu patatesli ezme bezelye çorbası. Kış mevsimi konserve bezelye ile yapılabilir. Yazın ise, taze iç bezelye kullanılabilir. Konserve bezelye ile yapılacaksa, bezelyenin haşlanmasına gerek yok. Taze bezelye kullanılacaksa, bezelye az tuzlu su içerisinde haşlandıktan sonra kullanılmalıdır. Sultan, ezme bezelye çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
iki bardak iç bezelye
bir havuç
bir patates
bir tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı zeytinyağ
bir soğan
tuz, maydanoz

yapılması
soğanı yemeklik doğrayın
havuç ve patatesi rendeleyin
bezelyeyi az tuzlu su içinde 15 dakika haşlayın, süzün
yağ içinde soğanı kavurun, salçayı katın kavurun
ardından havuçu, patatesi katın kavurun
üzerine 4 bardak sıcak su katın, kapağı kapatın, ağır ateşte 15 dakika pişirin
süre bitiminde çorbayı blendırdan geçirin, tuzunu ayarlayın bir taşım kaynatın
üzerine kıyılmış maydanoz serpin servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder