21 Haziran 2010 Pazartesi

etli patlıcan yemeği nasıl yapılır


Patlıcanın çorbası, tavası, salatası, kebabı, dolması, köftesi, zeytinyağlısı, etli ve etsiz yemekleri, turşusu, reçeli, kebabı yapılır. Patlıcanın besin değeri oldukça düşüktür. Besin değeri olarak, çok düşük miktarlarda protein, karbonhidrat, A, B, C vitaminleri, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum, potasyum gibi mineraller bulunur. Sultan, etli patlıcan yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo patlıcan
300 gram kuzu eti kuşbaşı
dört kaşık zeytinyağ
bir soğan
üç diş sarımsak
iki sivri biber
bir domates
bir kaşık salça
karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
patlıcanları soyun, doğrayın, tuzlu su içinde bekletin
domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın. biberi kuşbaşı doğrayın
yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
üzerine soğanı katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,
üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder