18 Haziran 2010 Cuma

ÇARŞAF BÖREĞİ

ÇARŞAF BÖREĞİ VE GECİKMİŞ TEŞEKKÜR

Yapması çok zor gibi düşünülen ama aksine çok kolay yapılan bir börektir çarşaf böreği,yufkaları tek tek açmaktansa temiz bir sofra bezi veya masa örtüsü üzerinde çekeleyerek çoook ince yufkalar açılıyor,hem de zevk alarak:))
GECİKMİŞ TEŞEKKÜR İSE:
2 hafta önce sevgili SEVİL (birdemliksohbet) eşi ve şeker kızıyla birlikte misafirim oldular,ilk kez yüz yüze görüştük,benim kızım yaşında ama bir insan bu kadar mı tatlı ve doğal olur?inanın sanki evimizin bir ferdi gelmiş gibiydi,üstelik bazı aksilikler yaşadık benim sağlık sorunum,eşimin annesinin ağır hasta oluşuyla evden ayrılmak zorunda kalıp annesine gitmesi,havanın kapalı ve sürekli rahmet(yağmur)yağması,hiç güneş açmadığı için çevreyi gezemeyişimiz:( herşeye rağmen o kadar yolu ALLAH RIZASI için katedip yorgun argın eve döndüler,gerçekten ALLAH RAZI OLSUN KAZANÇLARINI BEREKETLENDİRSİN ANNECİĞİNE DE ACİL ŞİFALAR VERSİN amin
Güzel bir söz vardır BİZ SİZİ YETERİNCE AĞIRLIYAMADIK ALLAH AĞIRLASIN aynen öyle SEVİLCİM en kısa zamanda daha iyi şartlarda görüşmek ve ağırlamak nasip olur inşallah
Bu böreği o zaman yapmıştım
Un su ve tuz ile yoğrulan hamur dinlendirilir,
Limon büyüklüğünde alınır ve tezgahta un ile tabak büyüklüğünde açılır,fırça ile sıvı yağ sürülür üst üste konur,
En alttaki yufkadan başlanarak ele alınır ortasından hafifçe inceltilerek çarşaf,sofra bezi gibi temiz bir örtü üzerine konur,hafifçe çekeleyerek iyice inceltilir,2 kişi ile daha kolay oluyor, bu safhada yani yufkayı inceltmede sevgili esranın yardımları için teşekkür ediyorum
İstenilen iç malzeme konur hamura dokunmadan alttaki örtü yavaşça kaldırılarak rulo olması sağlanır,tepsiye yerleştirilir,üstüne yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder