28 Haziran 2010 Pazartesi

taze fasulye nasıl pişirilir


Sebzeler arasında en fazla, çeşitli yemeği yapılan bir sebze de taze fasulyedir. Taze fasulye yemeğini düdüklü tencerede, ya da normal tencerede yaparım. Fasulye geç pişen bir sebze olduğu için; normal tencerede fasulye yaparken, mutlaka yemeğin üzerine porselen bir tabak kapatırım. Bu kapak fasulye üzerinde ısıyı tutar ve fasulyenin helva gibi yumuşacık pişmesini sağlar. Domatesin olgun olmasına ve çekirdek yuvalarının yeşil olmamasına dikkat ederim. Eğer domatesin çekirdek yuvaları yeşil renk ise, mutlaka su altına tutar çekirdekleri çıkartırım. Sebebi ise, yeşil renkli çekirdek yuvası yemeğimi ekşitir. Ekşi yemeği herkes gibi ben de sevmem. Bu tarif, zeytinyağlı sıradan taze fasulye tarifidir. Sultan, zeytinyağlı taze fasulye yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo taze fasulye
bir iri soğan
iki orta boy domates
bir çay bardağı zeytinyağ
bir çay kaşığı toz şeker
tuz

Yapılması
yağ içinde soğanı kavurun
ardından domatesi katın kavurun
fasulyeleri katın karıştırın
tencere kapağını kapatın
10 dakika fasulyeler kendi suyu ile pişsin
kapağı açın
2 bardak sıcak su, toz şeker, tuzu katın
tuzunu ayarlayın
üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatın
tencere kapağını kapatın
fasulyeler yumuşayıncaya kadar
ağır ateşte pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder