25 Haziran 2010 Cuma

biftek ızgara nasıl yapılır

Mutfak alışverişinin en zor tarafı, et alışverişi olsa gerek. Doğru eti alabilmek, kasabı tanıyor olmaktan geçer. Yani, kasabın mülkiyeti sizin olmasa da sanal olarak bizim kasap diyebilmelisiniz. Onun dışında alacağınız et ya da kıyma, kısmetinize kalmış bir şey. Fazla söze gerek yok, aldığınız bifteğin bir çok yemeği ve de pişirme yöntemi var. Tarifimiz terbiye edilmiş bifteğin ızgarasından söz ediyor. Sultan, bifteğin ızgarasını çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo biftek
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
bir orta boy soğan
bir diş sarımsak
bir kaşık salça
bir kaşık yoğurt
tuz

Yapılması
soğanı, sarımsağı soyun,
rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
sos'un hazırlanması
tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
yoğurt, çok az tuz koyun, karıştırın.
biftekleri tencereye alın sos ile karıştırın
kapağı kapatın
biftekleri en az 4 saat sos içerisinde dinlendirin.
biftekleri hafif tuzlayın, kızgın ızgara üzerinde pişirin.
gönlünüze göre, garni ve baharat eşliğinde servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder