19 Kasım 2008 Çarşamba

Zeytinyağlı Kereviz

Hem salatasını hem de zeytinyağlısını sevdiğim bir sebzedir kereviz.. Geçen akşam iş dönüşü, erken gelen kışa karşı önlemler almam gerekince, vücut yorgunluğuna iyi geldiğini okuduğum kerevizi pişirdim.

Malzemeler:
3 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
2 adet havuç
1 orta boy patates
zeytinyağı
tuz
3-4 adet küp şeker
1,5 çay bardağı su

Yemeklik doğradığınız soğanı orta ateşte
zeytinyağı ile çevirin. Küp küp doğradığınız patatesi ve havuçları da ilave edip 3-4 dk. çevirin. Kerevizlerin dış kısmını kesip iri kuşbaşı şeklinde kesin ve tencereye ekleyin. Tuzunu, şekerini ve suyunu da kattıktan sonra kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin (düdüklü tencerede 10 dk. da pişti). Piştikten sonra üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirip soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder