14 Kasım 2008 Cuma

TARÇINLI CEVİZLİ KEK

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviziçi
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 su bardağı un

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın çırpın şekeri ekleyip yine çırpın daha sonra oda ısısındaki süt ve yoğurdu katın çırpın.Sıvıyağı ekleyin çırpıp unu eleyerek ekleyin kabartmatozu ve vanilya katıp çırpıp tarçın ve ceviziçini ilave edin.Önceden yağladığınız kek kalıbınıza hindistancevizlerini serpip iyice karışmış olan kekinizi kalıba dökün.175 derecede biraz ısıttığınız fırına keki koyup 40 dakika kadar pişirin.Bıçak batırıp piştiğini kontrol edin ,eğer kek bıçağa yapışmazsa pişmiş demektir.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder