29 Kasım 2008 Cumartesi

Kıymalı Fasülye ve Cumartesi

Fasülyeyi çok severim, ah bir de kenarlarını alma derdi olmasa.. Tezgah başında ayakta -asla salonda, koltukta olmaz- yaklaşık 20 dk. aynı işlemi yapmak beni yorar ve sıkılırım.. Bu konuda elim hızlı olmadığından da süreyi henüz azaltmış değilim.. Ama bu cumartesi sabahı mutfağa girip fasülye ayıklamaya başladığımda 20 dk.nın nasıl geçtiğini anlamadım bile..


Aklımda geçen pazar izlediğim Issız Adam'dan kareler, diyaloglar yan odadan gelen film müzikleriyle şekilden şekle girdi, bir yandan fasülye ayıklıyorum bir yandan kendi kendime filmi analiz ediyorum - zaten pazar gününden beri bu haldeyim..

Malzemeler:
1/2 kg. fasülye
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma (kıymayı alır almaz kavurup porsiyonluk olarak buzdolabı poşetlerinde dondurucuda saklıyorum, yemeklere kullanırken çok rahat oluyor)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay bardağı su
tuz


Fasülyenin kenarlarını almaya başlamadan önce sosunu hazırladım. Soğanı rendeleyip zeytinyağıyla 3-4 dk. pişirdim. İçine salça ve kavrulmuş kıymayı de ekleyip kısık ateşte 2-3 dk pişirin. Bir yandan kenarlarını aldığınız fasülyeler hazır olunca tencereye alın ve sosla iyice harmanlayın. Tuzunu ve suyunu da ekleyip fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Not: Fasülyeyi henüz tatmadık, filmin etkisinde yoğun duygularla pişirdiğim bu yemeğin tadını çok merak ediyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder