12 Kasım 2008 Çarşamba

EV YAPIMI CEZERYE - HAVUÇLU TRUFF

İki isim de kulağa hoş geliyordu birinden vazgeçemedim :) Biri alaturka biri alafranga olsun bari :)

Şirkette yine sosyal yardımlaşma faaliyetlerine gelir oluşsun diye gerçekleştirdiğimiz Yöresel Yemekler Kermesi'ne tatlı olarak ben de bu tarifle katıldım. Yemesi çok keyifli, çikolatalı muadillerine kıyasla biraz daha masum diyebileceğimiz bir tatlı. Farklı sunumlarla ikram edilebilir. İster böyle truff şeklinde , ister piramit pasta şeklinde, ister çiğ köfteler gibi kocaman şekil verilerek ve ve ve... gerisi hayal gücüne bağlı !

Malzemeler:
  • 4-5 adet orta boy havuç
  • 2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmiyorsanız zevkinize göre azaltabilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 kase iri dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında)
  • hindistan cevizi

Havuçları rendeleyip, bir tencereye koyuyoruz. Üzerine su ve toz şekeri ilave edip, orta kuvvetteki ateşte suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Pişen havuçları bir kaseye aktarıp biraz soğumaya bırakıyoruz. Üzerlerine cevizi, tereyağını, iri iri parçalanmış bisküvileri ilave edip yoğuruyoruz.

Daha sonra yaklaşık 30 dk buzdolabında bekletiyoruz.

Yuvarlayarak hindistan cevizine bulayıp servis ediyoruz.

Afiyetle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder