1 Kasım 2008 Cumartesi

MAYDONUZLU VE DOMATES SOSLU MAKARNA


Yarım paket fiyonk makarnayı arkasında yazan (her makarnaya göre pişme süresi değişir)pişme süresine göre pişiriyor ve daha sonra süzme işine geçiyorum.Teflon tencereye bir yemek kaşığı tereyağı biraz erittikten sonra ben mutlaka mısır özü yağ kullanırım 1 yemek kaşığıda mısır özünü ekledikten sonra kıştan hazırladığınız konserve domateslerde olabilir yada 2 domatesi rendeleyip biraz baharat (karabiber,tuz ve 1 dişten biraz az sarımsak koymanızı tavsiye ederim)sosun pişmesine yakın yıkayıp kıydığınız maydonozları ekliyorsunuz en sonda makarnayı tencereye koyup bu sosla harmanlıyorsunuz.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder