10 Kasım 2008 Pazartesi

HAVUÇLU PASTA


MALZEMELER:
keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı kadar çekilmiş fındıkiçi
1 adet havuç
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartmatozu
2 su bardağı un
muhallebisi için:
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
üzeri için tarçın
YAPILIŞI:
Önce kekimizi yapıyoruz.Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın çırpın sonra şekeri ekleyip çırpın.Rendenin küçük tarafıyla rendelediğiniz havuçu katın ,limon kabuğu rendesi ekleyin yine çırpın.Fındıkları iri çekip karışıma katın unu eleyerek ekleyin kabartma tozunu katıp çırpıp yağlanmış küçük yuvarlak borcama(25cm.lik) döküp 170 derecedeki fırında keki pişirin.Kekiniz pişerken siz muhallebiyi yapın.Sütü bir tencereye koyun unu yavaş yavaş katın karıştırın şekeri ekleyin karıştırarak pişirin.Kaynayıp göz göz olunca altını kapatın vanilya katıp blenderla prüzsüz olması için çırpın.Kek ılık muhallebide ılıkken muhallebiyi kekin üzerine dökün tarçın serpip dolaba koyun.Afiyetolsun.
NOT:Kekte yağ olmaması dikkatinizi çekebilir bende tarifi aldığım kişiye tekrar tekrar sordum kekte yağ olmadığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder