17 Kasım 2008 Pazartesi

Pırasa Yemeği

Zeytinyağlısından daha çok sevdiğim sıcak ve bol limonlu pırasa bizim evde bu haftanın menüsünde yer alıyor..

Malzemeler:
1 kg. pırasa
2 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma (arzu ederseniz)
2 adet rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 çay bardağı su

Tencereye soğanı ve zeytinyağını alıp orta ateşte soğanları 1-2 dk.pişirin. Domatesi, salçayı, ve kıymayı da ilave edip 2-3 dk. daha kavurun. Bu arada pırasaların dış kabuklarını soyup iyice yıkadıktan sonra iki parmak eninde kesin ve domatesli harca pırasaları ekleyin. Limonu ve suyunu da ilave edip orta ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa kaynar su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder