9 Ocak 2012 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf

Bu tarifimi porselen demlik çay saati etkinliğe ev sahipliği yapan yesilmutfaktantarifler
arkadaşıma gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum
Malzemeler
 350 gr tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
4 çorba kaşığı şeker
 Muhallebisi için
 1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 tepeleme çorba kaşığı dolusu un
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti
 Hazırlanışı
 Kadayıf ince kıyılır tavaya alınır.
Şeker,tereyağ ve ceviz eklenir kısık ateşte kızarana kadar kavrulur ocaktan alınır soğutulur
Krem şanti ve vanilya hariç krema malzemesi tencereye alınır iyice çırpılır ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
Ocaktan alınan kremaya vanilya eklenir mikser ile 2 dakika çırpılır ılınmaya bırakılır.
Krema ılınınca 1 poşet toz krem şanti eklenir mikser ile 3-4 dakika çırpılır.
Kavrulan kadayıfın yarısı dikdörtgen dorcama dökülür düzgünce yayılır üzerine muhallebi dökülür yayılır.
Ayrılan kadayıf muhallebinin üzerine dökülür hafif üzerine bastırılır dolarta dinlendirilir soğuyunca servis edilir.
AFİYET OLSUN:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder