15 Ocak 2012 Pazar

Böğürtlen Soslu Rulo Gofretli İrmik Pastası


                     
                       Eski zamanlarda bir kral varmış.Saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş ve izlemeye başlamış neler olacak diye.Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri  gelmişler.Ama nasıl? Kayanın etrafını dolaşarak.Hatta bir de kralı eleştirmişler." Bu kadar vergi alıyor da, yollara bile bakmıyor" diye.
                    Sırada saraya meyve sebze getiren bir köylü yolda görünmüş. Sırtındaki küfeyi yere indirmiş, iki eli ile kayaya sarılıp itmeye başlamış. Sonunda kan ter içinde kalmış ama, kayayı da yolun kenarına çekmiş. Kayayı çekince bir de ne görsün? Orada bir kese altın var.Yanında da kraldan olduğu anlaşılan bir not. Notta şöyle diyormuş:"Bunlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir."
                   Kral burda bir ders vermişti.Aslında engeller, yaşam koşullarımızı daha iyi yapacak birer fırsattır.
                   Her şey bakmakla oluyor, nasıl bakıyorsan öyle görüyorsun. Fırsat gibi görürsen fırsata dönüşüyor, zorluk ve şanssızlık olarak görürsen şanssızlık oluveriyor. Bütün engellerinizin fırsata dönüşeceği mutlu haftalar diliyorum.


                   Bu tatlıyı böyle yapmak fikrini 100de 100 marifet bloğundan gördüm. İrmikli tatlı ancak bu kadar güzel bir pasta olabilirdi. 
                   Bu tarifim Özlem'e gitsin Sevgiler Özlemciğim Bol katılımlar.   


Malzemeler;1 kg süt, 1 su bardağı irmik,9 yemek kaşığı şeker,1 vanilin, 1 kaşık margarin,1 kaşık nişasta,1kaşık un,1 kaşık limon kabuğu rendesi.
İçi için; 1 muz, 1 paket yulaflı bisküvi, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz.
Kenarları İçin : 3 paket rulo gofret.
Üzeri İçin: Dr. Oetker hazır bögürtlen sos. 


Yapılışı: 


  1. En küçük boy kelepçeli kalıbın altına kepekli bisküvileri diz. 
  2. Sütü tencereye al, içine şekeri, irmiği, un ve nişastayı ekle iyice karıştır sonra ocağa al içine limon kabuğu koy, pişir. İndirince içine vanilin ve 1 kaşık margarin ekle iyice karıştır. 
  3. Sütlü karışımı kelepçeli kalıba yarısını yavaş yavaş dök. Bir taraftan dökerken bir taraftan da rulo gofretleri diz. Böylece rulolar düzgünce dizilecektir.
  4. Dilimlenmiş muzu ve cevizleri üzerine dök. (İsteğe göre bu aşamada tarçın da eklenebilir)Geri kalan irmikli tatlıyı cevizlerin üzerine eşit dök. Üzerini düzle. Soğumaya bırak
  5. Soğuyunca üzerine hazır böğürtlen sosunu dök. Kelepçeli kalıptan çıkar servis yap. Afiyet Olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder