18 Ocak 2012 Çarşamba

Kolay Pasta

Malzemeler
 2 paket pötibör bisküvi
125 gr margarin
2 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
 Kreması için
 1 litre süt
2 çorba kaşığı un(tepeleme dolu)
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
 Üzeri için
 Hindistan cevizi
 Hazırlanışı
 Bisküviler iri kırılır bir kabın içine alınır.
Margarin eritilir içine süt eklenir bisküvinin üzerine dökülür kakao eklenir ve bisküvileri çok ezmeden hafif karıştırılır
dikdörtgen dorcama bisküviler alınır ve yayılır.
Hazırlana bisküvili karışım dondurucuya konur yarım saat bekletilir(bisküvilerin sertleşmesi için)
Bir tencereye nişasta,un şeker ve süt alınır iyice çırpılır ocağa konur koyulaşana kadar karıştırılır.
Muhallabi kaynamaya başlayınca ocaktan alınır vanilya eklenir mikserle 1-2 dakika çırpılır 5 dakika beklettilir.
1-2 dakika daha mikserle muhallebi çırpılır ve dondurucudan çıkartılan bisküvinin üzerine muhallebi dökülür.
Üzerine bol hindistan cevizi serpilir buzdolabına kaldırılır 4-5 sasat sonra servis yapılır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder