15 Ocak 2012 Pazar

Lokum Kek


Malzemeler
 4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
 Sosu için
 2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
Yarım paket margarin
 Keki mantolamak için
 2 su bardağı hindistan cevizi
 Hazırlanışı
 Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar mikserle çırpılır
Su ve sıvıyağ eklenir karıştırılır.
Un ve kabartma tozu birlikte elenerek sıvı karışıma eklenir karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kek hamuru boşaltılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.

Sos için süt şeker ve kakao tencereye alınır iyice karıştırılır margarin eklenir 3 dakika kaynatılır ocaktan alınır ve soğutulur.

Kek pişip iyice soğuyunca dilimlenir.
Kekler önce sosa bulanır ardından bol hindistan cevizine bulanır.
Dolapta 3-4 saat dinlendirilir servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder