23 Ocak 2012 Pazartesi

Kuş Lokumlu Kurabiye


              Hem hindistan cevizli hem lokumlu. "Kurabiyelerim farklı olsun bu kez" diyenlere güzel bir alternatif.
              Bu tarifim de Mutfak İncisi bloğunun ev sahibi olduğu Çay Kahve Bahane Etkinliğine gönderiyorum.

Malzemeler: 125 gram tereyağ, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 6 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 çorba kaşığı yoğurt, 2 çay kaşığı kabartma tozu,3 su bardağı un,2-3 çorba kaşığı hindistan cevizi, İsteğe göre 2 çorba kaşığı gülsuyu.
Üzeri İçin: 1 kase hindistan cevizi, 1 yumurta beyazı.

Yapılışı:

  1. Oda sıcaklığında tereyağı derince bir kaba alıyoruz. İçine sıvıyağ, yumurta, pudra şekeri, yoğurt, hindistan cevizi, kabartma tozu ve gülsuyunu döküyoruz.İyice karıştırıyoruz.
  2. Azar azar unu ekliyoruz. Hamuru yoğuruyoruz. İçli köfte gibi ortasını oyup içine kuş lokumlarından koyuyoruz. Ağzını kapatıp önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine batırıp 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder