27 Ocak 2012 Cuma

Karamel Soslu Elmalı Dilim Kek

Karamel Soslu Elmalı Dilim Kek

Malzeme Listesi:


  • 4 Yumurta
  • 1 Su B. Esmer Şeker
  • 1 Çay B. Toz Şeker
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Su B. Süt
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Tatlı K. Toz Zencefil
  • 1 Tatlı K. Tarçın
  • 1 Su B. Toz Ceviz
  • Ustasından Un Ölçüsü

Üzeri İçin:

  • 4 Elma
  • Pudra Şekeri

Karamel Sosu İçin:

  • 1 Çay B. Toz Şeker
  • 1 Çay B. Krema



Hazırlanışı:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine esmer şekeri ve normal şekeri ilave ederek mikserle iyice çırpıyoruz. Ardından sıvıyağı, sütü, tereyağını da ekleyip çırpıyoruz.

Cevizi, tarçını, toz tarçını ve kabartma tozunu da ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. 8 çorba kaşığı tepeleme un koyarak karıştırıyoruz. Kek karışımını yağlanmış cam fırın kabına döküyoruz.

Elmaların içlerini çıkarıyoruz ve ince ince dilimliyoruz. Kek karışımının üzerine diziyoruz. Son olarak pudra şekeri eliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Karameli için, kremayı küçük bir tencereye döküyoruz, üzerine şekeri alarak kısık ateşte eritiyoruz. Kekin üzerine önce pudra şekeri serpiyoruz.

Karameli de üzerine döküyoruz ve dilimleyerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder