23 Ocak 2012 Pazartesi

HOME MADE PEANUT BUTTER

Evde yapılan doğal tatlar gibisi var mı? Bence yok. Benimle aynı fikirde iseniz evde yapalım serisini çook seveceksiniz.
MALZEMELER
500 gr. tuzsuz kabuklu fıstık (Kabuksuz 300gr)

2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Obsiyonel 1-1.5 yk. üzüm pekmezi/Bal
Fıstıkların kalın ve ince kabuklarını soyalım.

Yağsız olarak teflon tavada önce orta ateşte fıstıkların rengi dönünce ocağı kısıp düşük ısıda karıştırarak kavuralım.Fıstıkları yakmadan kavurma işlemini bitirelim.
Soğuması için bir kenara ayıralım.
Soğuyan fıstıkları rondoya alıp önce düşük ayarda parçalayalım.
Sıvı yağı azar azar rondonun hızını en düşük seviyeye ayarlayıp ilave edelim. Fıstık ezmemiz koyu kıvamlı bir hal alana dek işleme devam edelim.
Bu aşamada pekmezi ekleyelim ve tekrar rondonun ayarını düşük seviyeye getirip pekmez karışıma karışana kadar karıştıralım. 
NOT:Fıstık ezmesinin kıvamı tamamen robotta çektiğimiz süreye bağlı. Süreyi ne kadar uzun tutulur ise, o kadar kremsi bir kıvam elde ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder