16 Ocak 2012 Pazartesi

Tahinli Çörek

Tahinli Çörek
Tahinli çörek uzun zamandır denemek istediğim bir hamur işiydi.Ancak bugüne kadar nedense hep erteledim .Facebook yemek vakti sayfasından çok sevdiğim bir arkadaşımın illaki tahinli cevizli birşeyler yap yayınla dediğinde önce sordum kekmi,börekmi ,çörekmi,kurabiyemi? diye:)Çörek deyince o akşam eve gider gitmez denedim çörekleri,zaten ertesi akşamda misafirim vardı tam zamanıydı yani:)

Tadına bakıpta beğenmeyen olmadı açıkçası hatta eve paket istendi tahinli çöreklerim.Bu akşam tekrar mutfağa girip yapacağım yarın eşimin işyerine götürülmek üzere neden yapmak için bu kadar beklemişimki :)




Tahinli Cevizli Çörek



1 yumurta(sarısı üzeri için ayrılacak)

1 paket instant maya

1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu

2 yemek kaşığı pudra şekeri
bir çimdik tuz

yarım çay bardağı sıvıyağ

100 gram eritilmiş tereyağı

1 su bardağı ılık süt

5 bardak un


İç Malzemesi

2 su bardağı tahin

1 su bardağı ceviz

6 yemek kaşığı şeker



Üzeri İçin;

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı pekmez

1 yemek kaşığı sıvıyağ

susam



Hamur için ,un hariç bütün malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyin.Hamur yumuşak ancak elinize yapışmayan bir kıvam aldığında iyice yoğurup büyük bir kaseye alın ve üzerine strec film geçirip sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin.



Tahinin içine şekeri koyup iyice karıştırın.Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.(yaklaşık 10-12 beze çıkıyor)Bezeyi un serpiştirdiğiniz tezgaha alıp açabildiğiniz kadar ince açın.Üzerine şekerli tahin karışımını silikon yumurta fırçası yardımı ile yayıp ceviz serpiştirin.Hamuru rulo haline getirin içe doğru kıvırın ve gül böreği şekli verin.Her bir beze için bu işlemi tamamladığınızda böreklerin üzerine tahinin hamura karışması için elinizle bastırın ve yağlanmış tepsiye dizi.


Üzeri için yumurta sarısı,pekmez,sıvıyağı karıştırıp sürün ve susam serpiştirin.175 derece ön ısılı fırında altı üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.



Afiyet Olsun...



Not:Ceviz eklemeyip sadece tahinlide yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder