17 Ocak 2012 Salı

KADAYIFLI TATLI


Soğuk çok soğuk İzmirde bu gün içimizi titreten bir soğuk var....Bu gün semt pazarımızın günü gerçi artık marketler açıldığından beri semt pazarlarına ilgi kalmadı ben yinede pazarlara gitmeyi seviyorum içim soğuktan titresede:))))
Artık sağlık açısından tatlı tüketiminde sütlü tatlı tercih etmeye çalışıyorum diyeceğim ama yine gazetelerde sütte hastalık tehdidi diye bir çok haber okuyunca ne kadar sağlıklı onuda bilmiyorumya..
Ne diyelim Rabbim insanların içine merhamet versin meyveyi,sebzeyi,sütü kendimiz üretemiceğimize göre elimizden geldiğince güvendiğimiz markaları kullanmaya çalışacağız neyse içimizi karartmayalım tarife geçelim...
Kadayıflı tatlıyı daha önce tepside yapmıştım....Tek kişilik kasedelerde nasıl olur deyip denedim çokta güzel oldu özellikle servis açısından...
Malzemelerimiz neler bir bakalım.
1 lt süt
1çay bardağı un
1çay bardağı nişasta bir parmak eksiltip unla tamamladım
2 çay bardağı toz şeker
2 yemek toz şanti
250- 300 gram kavrulmuş kadayıf(Sıvıyağla tencerede kavurdum)Tam ölçü veremiyorum ben dondurucuda olan kadayıflarımı kullandım.
Un,nişasta,şekeri kuru olarak tencerede karıştırdım sütü lave edip sürekli karıştırarak pişirdim....
10-15 dakika sonra toz şantiyi muhallebinin içine koydum mikserle güzelce çırptım.
Kaselerin dibine kavrulmuş kadayıftan yaydım muhallebiden kaselere paylaştırdım üzerlerine tekrar kadayıftan yaydım ben iki kaseyi kadayıfsız yaptım üzerine çikolata sosu gezdirdimTatlının bir kasesine bir sıra kadayıf bir sıra muhallebi tekrar kadayıf ve muhallebi koyarak yaptım.
Tarifimi Porselen demlik ve Çay hahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder