15 Ocak 2012 Pazar

peynirli pogaca



malzemeler
  • 2 bardak ilik süt 
  • yarim bardak ay cicek yag
  • 2 tane yumurta beyazi (sarilarini   üzerine sürün )
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz seker
  • 1 tanr yas maya aldigi kadar un
  • 200 gram beyaz peynir
üzerine
  • yumurta ve susam
hazirlanisi
  • Hamurunuzu derin bir kabin icersinde yumurtanin sarisini ayirin beyazi ile yumusak bir hamur yugurun.
  • Hamurunuz dinlensin mayalansin.
  • Pamurunuzdan köcük bezeler cikartin avuc icinzde acin orta kismina bir küp peynir koyup hamurunuzun kenarlarini bir yerde bulusturup yuvarlayin .
  • Peynir tamamen kapansin görülmesin.
  • 180 derecede üzerine yumurta ve susam döküp 180 derecede pisirin . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder