30 Aralık 2010 Perşembe

Yaban Mersinli Kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yaban mersini
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yapılışı
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır mikserle şeker eriyene kadar çırpılır.
Ardından sıra ile süt,sıvıyağ,portakal kabuğu rendesi ve ceviz eklenip karıştırılır.
Yaban mersini biraz unla unlanıp sıvı karışıma eklenir.Unlamanın sebebi yaban mersini kekin
tabanına çökmesini önlemek için.
Un ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır ve sıvı karışıma eklenip iyice karıştırılır.
Margarinle yağlanmış ve unlanmış kalıba kek hamuru boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.
Ben unu 3 su bardağı eklemiştim kek biraz sıkı oldu 2,5 bardak un iyi gelir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder