28 Aralık 2010 Salı

Portakallı İrmik Helvası

İrmik helvasına bayılırım hele birde portakal aroması olursa asla dayanamam
Birde pratik bir tatlıdır irmik helvası akşamları evdekileri
tatlı krizi tutunca hemen hazırlanan bir lezzettir.
Ve işte tarif
Malzemeler
2 su bardağı irmik
100 gr tereyeğı(tuzsus)
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Yapılışı
Tereyağı eritilir çam fıstığı eklenir biraz kavrulur.
Sonra irmik ilave edilir irmiğin rengi dönüp altın rengi alana kadar kavrulur.
Süt,su ve şeker ayrı bir kapta kaynatılır kavrulan irmiğe eklenir.
Rendelenmiş portakal kabuğuda ilave edilir ve karıştırılır.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekip demlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder