17 Aralık 2010 Cuma

KARNABAHAR OGRATEN

Karnabaharla yapılan tüm yemekleri seviyorum.Bazen salatasını ,bazen kızartmasını ki en çok bunu yapıyorum sodalı puf puf harika oluyor tarifi burada ,bazende yemeğini yaparım.
Ogratenide ailecek severiz ,geçen gün yine işten eve gidip ograten yapınca sitemde de olmadığı aklıma geldi hemen fotoğrafladım.Bu fotonun üstüne iki kez daha ograten yaptım her seferinde fotoğraf çektim fakat tarifi ancak koyma fırsatım oldu.Hepinize hayırlı cumalar ,mutlu haftasonları diliyorum beni yine yoğun bir haftasonu programı bekliyor.Bu yoğunluğa girmeden tarifimi veriyorum sıcacık sevgiler gönderiyorum ,buyrun karşınızda karnabahar ograten:

MALZEMELER:

1 adet küçük karnabahar
2,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz
kırmızıpulbiber
karabiber

YAPILIŞI:

Karnabaharı haşlayın ,yumuşayınca süzün.Sıvıyağ ile yağlanmış fırına dayanıklı kabınıza karnabaharları döşeyin.Döşemeden önce isterseniz biraz çatalla ezerek ufalayabilirsiniz yada ezmeden minik minik karnabahar topları halinde de döşeyebilirsiniz.Bunlar bir kenarda beklerken derin bir tencerede yağları eritin unu katıp bir kaç dakika kavurun.Karıştırarak azar azar sütü katın.Baharatları ve tuzu katıp bir taşım pişirip altını kapatın soğumaya bırakın.
Karışım ılınınca içine bir yumurta katıp blenderden geçirip karnabaharların üzerine dökün.
Rendelenmiş taze kaşarla üstünü kapatıp 200 derecedeki fırına verin.Üzeri kızarınca fırından çıkarıp servis yapın.Tuzunu baharatlarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Karnabaharların kabınızdaki kalınlığı fazla olmasın ozaman ograten daha güzel oluyor.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder