19 Aralık 2010 Pazar

Porsiyonluk Köstebek Pasta

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Kreması için
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı un(tepeleme dolu)
1 paket vanilya
Yarım çay barbağı hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır 5 dakika mikserle çırpılır
Süt,sıvıyağ ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir ve karıştırılır.
Bir kabın içine un,vanilya,kabartma tozu ve kakao eklenip karıştırılır.
Un karışımı azar azar sıvı karışımına eklenip karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamur boşaltılır ve önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kek pişirilir.
Krema için süt,şeker ve un tencereye alınır ve iyice çırpılır ocakta koyulaşana kadar pişirilir.
Krema ocaktan indikten sonra vanilya ve hindistan cevizi eklenip karıştırılır.
Hazırlanan krema soğuması için bekletilir.
Fırından çıkan ve soğuyan kek çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir kalan kek
parçaları rondada un haline getirilir geniş bir tabağın içine alınır.
Bir yuvarlak kek parçası alınır üzerine bir çorba kaşığı kremadan konur ve rondodan çekilen
kek kırıntısına muhallebinin her tarafı bulanır.
Eliniz ile yuvarlak şekil alması sağlanır.
Diğer keklerede aynı işlem uygulanır.
Hazırlanan köstebek pastalar üzeri kapatılarak bir gece dolapta bekletilir.

Not : Bu kek ölçüsü büyük fırın tepsisi içindir




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder