18 Aralık 2010 Cumartesi

En Pratiğinden Tavuk Suyuna Çorba

 

Haftasonuna sıkışan doktor kontrolü, sınav telaşı, Kuymak'ın periyodik aşısı ve barınak ziyaretine bir de cuma günü ağrımaya başlayan boğazım ile nezle eklenince bir de baktım kendime ıhlamur demleyip meyva tabağı hazırlamışım! İlaç almak yerine de evde hazırlanmış doğal antibiyotiği, tavuk suyuna çorbayı çekti canım..

Malzemeler:
4 adet tavuk but (derisi ve kemiği ile birlikte)
4 çorba kaşığı tel şehriye
2 lt. su
limon
tuz
karabiber

1. Butları derileriyle beraber yıkayıp düdüklü tencereye alın.
2. Suyu da ilave edip düdüklünün kapağını kapatın ve orta ateşte pimi çıkana kadar pişirin. Pim yukarı çıktıntan sonra ocağın altını kısıp tavukları 10 dk. haşlayın.
3. Haşlanan tavukların deri ve kemiklerini temizleyip ufak ufak parçalayın.
4. Şehriyeyi, tuzu ve karabiberi de ekleyip şehriye yumuşayana kadar 5 dk. kaynatın.
5. Kaseye aldığınız çorbaya limon sıkıp arzu ederseniz karabiber ilave edin.

Afiyet olsun!

NOT: Butların üzerlerindeki etlerin bir kısmını kemiklerin üzerinde bıraktım. Hepsini bir poşete alıp soğumadan kapının önüne indirdim ki sokakta yaşayan kedi ya da köpeklerden birinin karnı doysun. Lütfen siz de tavuk kemiği, balık kılçığı gibi artıkları çöpe atmak yerine bunlarla hayvanların karnını doyurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder